Heb je vragen of wil je bespreken wat KWIEC voor jou of jouw team kan betekenen? Stuur gerust een email via het contactformulier of naar tanja@kwiec.nl. Bellen kan ook naar 06-13272091

KWIEC is gevestigd in Woerden en werkt op locatie door heel Nederland.

Kwiec Trainingen
Recensies

Sander de Ruijter, Directeur bij Boerderij de Boerinn

Teamtrainingen van september 2017 tot en met december 2018

Onze organisatie had te maken met veel wisselingen op diverse afdelingen, onduidelijkheid over verantwoordelijkheden en onvolledige communicatie. Hierdoor draaiden de afdelingen niet optimaal. Met Tanja hebben we een programma opgesteld waarmee, door inzicht te krijgen in elkaar zwakke en sterke punten, begrip ontstond voor het gedrag voor de ander. Met dit inzicht konden we duidelijk verantwoordelijkheden toewijzen. En door actief samen te werken verbeterde de communicatie; het werd leuk om elkaar sterke punten te benutten en een ander te helpen met zijn verbeterpunten. 

Tijdens de trainingen is Tanja een enthousiaste en scherpe trainer. De trainingen worden goed voorbereid en daarmee is voor de deelnemers duidelijk wat er wordt verwacht. En als we bezig zijn, is Tanja op een prettige manier leidend in de training en alert op de dynamiek in de groep.   

Susan van der Werf, Senior adviseur bij Rijkswaterstaat afdeling Inkoop- en Contractadvies

Teamtraining op 8 november 2018

Vanuit ICA (inkoop- en contractadvies) kwam de behoefte meer richting en focus te geven aan de kernwaarden en profielen van de afdeling. Redenen hiervoor zijn doorontwikkeling van de teams, nieuwe inzichten om beter samen te werken, maatschappelijke en technologische veranderingen en de vele nieuwe collega’s die er binnenstromen.  

Tanja van Bemmel nam ons mee in het werken vanuit kwaliteiten en klantdenken. Er ontstond al snel veel energie bij de deelnemers. Werk vanuit je competenties zodat je je werk zo goed mogelijk kunt doen. Als je inzicht heb in je competenties, kun je ze inzetten waardoor je beter in staat bent om verwachtingen te managen en daardoor samen te werken.

De deelnemers van de teamdag gingen elkaar interviewen op competenties. Wat maakt onze teams onderscheidend en wat zeggen wij over elkaar als we positief roddelen? Het leidde tot levendige discussies. Het aan de slag gaan met de kwaliteiten en het complimenten geven aan elkaar leidde tot mooie open gesprekken met een lach. De afzonderlijke kwaliteiten van de teamleden kwamen naar voren en er werd druk gediscussieerd hoe ieder met z’n eigen kwaliteiten beter inzetbaar is op verschillende vragen die er binnen komen.

Mooie aha momenten dus, die vervolgens in de casus werden uitgewerkt. Uiteraard eindigde het gesprek hier niet, maar ging het verder tijdens de afsluitende borrel.

Inge Janmaat, Hoofd Activiteiten BalanceBuddy

Teamtraining op 2 oktober 2018

Dinsdag 2 oktober 2018 heeft Tanja van Bemmel van KWIEC een erg goede en interactieve training verzorgd voor de maatjes van BalanceBuddy. De ‘maatjes’ zijn studenten die een affectie hebben met een gezonde levensstijl en zij worden gekoppeld aan kinderen die een minder gezonde levensstijl hebben om dit vervolgens te verbeteren. Wij wilden dat de maatjes meer inzicht kregen in het proces waarin zij terecht zullen komen als zij gekoppeld worden aan een kind. Bovendien wilden wij dat zij inzicht kregen in waar ze tegen aan kunnen lopen gedurende dit proces.

Tanja heeft deze zaken erg goed behandeld en nog belangrijker, ze is ook met oplossingen en ‘tools’ gekomen die de maatjes in kunnen zetten. De training was interactief, waardoor iedereen erbij betrokken werd. Ze vertelt op een erg enthousiaste en vertrouwelijke manier en ze laat alle deelnemers actief nadenken en zelf antwoorden op vragen bedenken. 

Tanja staat ook open voor aanvulling en feedback en dit zorgt voor een prettige sfeer in de training. De training was goed opgezet. Eerst mochten de maatjes reflecteren naar zichzelf om hun eigen unieke meerwaarde in te zien. Daarna werden onderwerpen als ‘vertrouwen creëren’, ‘het coachgesprek’, ‘motiveren van kinderen’, ‘weerbaarheid vergroten’ en ‘iemand bedanken’ besproken. Dit was perfect afgestemd op de behoeften van BalanceBuddy.

Het afstemmen van de training verliep erg soepel en Tanja haalde precies alle belangrijke punten uit het gesprek dat wij hebben gehad voor de training. Zonder twijfel zou ik haar nog een keer vragen voor een training. 

Miranda Rijsdijk, Management assistent bij KPN

Workshop Betrokkenheid op 16 juli 2018

In juli ben ik samen met mijn secretariaatsteam de hei op gegaan om aan de samenwerking te werken. Tanja heeft met alleen de input op een presentatie de gehele dag vorm gegeven op een open, relaxte, manier en vanaf het eerste contact actief meegedacht en een interessant en leuk programma opgesteld waar wij allen (in diverse leeftijdscategorieën) actief aan mee konden doen.

Achteraf ontving ik leuke, positieve reacties en kreeg ik voornamelijk mee dat de drempel om elkaar op te zoeken na deze middag enorm verlaagd was. Dit was één van onze doelen die we al direct na één sessie bereikt hadden!

Samenwerken met Tanja is mij enorm bevallen en ik zou haar dan ook zeker nog een keer vragen voor onze heidagen.

Renske Swarts, Projectmanager Blogs4Travel

Persoonlijke ontwikkeling in het voorjaar van 2019

Tanja is een fijne gesprekspartner en heeft mij de afgelopen maanden fijne individuele begeleiding gegeven over wie ik ben en wie ik wil zijn als leidinggevende en hoe ik vervolgens passend leiding kan geven aan mijn team. Ik zal haar advies zeker ter harte nemen en hiermee aan de slag gaan. Kortom: een aanrader om met Tanja samen te werken voor een coachingstraject!

Fiona, Omgevingsmanager bij een aannemer

Teamtrainingen in het najaar van 2019

Tijdens de trainingen leerden we beter zien wat ieders toegevoegde waarde is in het team. Tanja combineert haar kennis, inzicht & goed gevoel voor mensen op een respectvolle gedegen wijze waardoor ze een heel prettige gesprekspartner is!

Iris Bos, Coördinator Bedrijfsvoering op de faculteit Betawetenschappen, Universiteit Utrecht

Workshop Vitaliteit op werk

Met kennis en kunde zet Tanja op een open en creatieve manier de workshop neer. Tanja zet je aan het denken en daagt je uit om dieper op je kwaliteiten in te gaan. Vitaliteit staat centraal en middels creatieve en speelse opdrachten leer je deze term beter kennen en er bewust mee om te gaan.

Ingrid Meeuwsen, Head Medical Affairs farmaceutisch bedrijf

Teamtraining juni 2019

Tijdens deze training heeft het team met name de persoon achter de collega leren kennen. Waar andere trainingen vaak heel procesmatig zijn ingericht, was deze training meer gericht op het verbeteren van de samenwerking binnen het team door elkaar beter te leren. Wat is voor je collega de drijfveer om iedere dag naar kantoor te komen? Waar krijgt iemand energie van of juist niet? Maar ook elkaar laten weten wat je in iemand waardeert, wat zijn de goede eigenschappen die iemand bijdraagt.

In een aantal korte sessies hebben we elkaar een stuk beter leren kennen en weten we nu ook beter waarom iemand reageert zoals hij/zij reageert. Maar ook hoe we elkaars goede eigenschappen zo efficiënt mogelijk in het team kunnen inzetten.

Iedereen was na afloop enthousiast over deze andere aanpak voor een training.

De samenwerking met Tanja is heel soepel verlopen, na een paar korte overleggen had zij al helemaal duidelijk welke onderdelen voor ons team belangrijk zouden zijn. Hierop heeft ze een op maat gemaakte training ontworpen. Ook de begeleiding tijden de training zelf was dusdanig goed, dat ze heel snel vertrouwen creëerde waardoor iedereen zich ook open uit durfde te spreken.

Zeker een aanrader.