Skip to content

Bedrijf: Bunnik Groep
Naam: Richard Verkade
Functie: Calculator

Ik heb altijd het gevoel gehad dat we in een open gesprek zaten waarbij ik mezelf vrij voelde om alles te kunnen zeggen wat ik wilde. Je creëerde voor mij een veilige omgeving en stelde de juiste vragen. Je gaf inzichten om weer verder te kunnen en te leren en gaf vaak ‘simpele’ handvatten om gebeurtenissen te relativeren. Het was ook vaak een uitlaatklep voor hetgeen was voorgevallen in de voorliggende periode om dit met iemand te bespreken.

Bedrijf: Stichting VanBoeijen
Naam: Erwin Philips
Functie: Coördinator zorg op afstand

Tijdens de leiderschapsopleiding heb ik veel geleerd over mezelf en kreeg ik tools aangereikt om goede gesprekken te voeren. Tanja heeft veel kennis van het onderwerp en dit maakt het zeker waard om deze opleiding te volgen. Het was niet alleen een leuke ervaring, ik heb er ook veel aan in de praktijk!

Bedrijf: Industrieel reinigingsbedrijf en afvalverwerker
Naam: Hans Butter
Functie: Leidinggevende

Onze gesprekken waren ‘open’, het begon met de thuissituatie en eindigde met problemen waar je tegenaan loopt op het werk. Jij kunt een vraag zo stellen dat je er goed over na moet denken of over na gaat denken. Ook liet je me een in gesprek gaan met mijn medewerkers en hen vragen stellen. Een mooi voorbeeld van een vraag was bijvoorbeeld: ‘Wat kan ik doen om jou naar een hoger niveau te brengen en wat vind je dat ik moet blijven doen op jou te helpen?’

Zeker aan te bevelen, Tanja is een vakvrouw op haar gebied.

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Naam: Jorien Douma
Functie: Afdelingshoofd Inkoop en contractadvies

Vanuit ICA kwam de behoefte meer richting en focus te geven aan de kernwaarden en profielen van de afdeling. Redenen hiervoor zijn doorontwikkeling van de teams, nieuwe inzichten om beter samen te werken, maatschappelijke en technologische veranderingen en de vele nieuwe collega’s die er binnenstromen. Tanja van Bemmel van KWIEC nam ons mee in het werken vanuit kwaliteiten en klantdenken. Hoe zit dat bij de klanten van de inkopers van Rijkswaterstaat? De gebruikers van een vaarweg? Hoe beoordelen zij de kwaliteit en de omgeving? Er ontstond al snel veel energie bij de deelnemers. Wat maakt onze teams onderscheidend en wat zeggen wij over elkaar als we positief roddelen? Het leidde tot levendige discussies. Het aan de slag gaan met de kwaliteiten en het complimenten geven aan elkaar leidde tot mooie open gesprekken met een lach. De afzonderlijke kwaliteiten van de teamleden kwamen naar voren en er werd druk gediscussieerd hoe ieder met z’n eigen kwaliteiten beter inzetbaar is op verschillende vragen die er binnen komen. Mooie aha momenten dus, die vervolgens in de casus werden uitgewerkt. Uiteraard eindigde het gesprek hier niet, maar ging het verder tijdens de afsluitende borrel. 

Bedrijf: Nationale Spoorwegen
Naam: Erik Overdijkink
Functie: Operationeel coördinator

Doordat jij zo enthousiast bent in woord en gebaar ga ik daarin mee waardoor ik uiteindelijk ‘vrolijk’ het pand verlaat, dan wel de telefoon neerleg. Tevens zet jij mij daardoor aan het denken met als resultaat dat het glas nu weer halfvol is in plaats van half leeg. Ik denk dat dat zeker een kwaliteit van jou is om mensen mee te nemen in jouw enthousiasme.

Bedrijf: KPN
Naam: Miranda Rijsdijk
Functie: Assistant to Executive Vice President New Business

In juli ben ik samen met mijn secretariaatsteam de hei op gegaan om aan de samenwerking te werken. Tanja heeft met alleen de input op een presentatie de gehele dag vorm gegeven op een open, relaxte, manier en vanaf het eerste contact actief meegedacht en een interessant en leuk programma opgesteld waar wij allen (in diverse leeftijdscategorieën) actief aan mee konden doen. 

Achteraf ontving ik leuke, positieve reacties en kreeg ik voornamelijk mee dat de drempel om elkaar op te zoeken na deze middag enorm verlaagd was. Dit was één van onze doelen die we al direct na één sessie bereikt hadden! 

Samenwerken met Tanja is mij enorm bevallen en ik zou haar dan ook zeker nog een keer vragen voor onze heidagen.

Bedrijf: Hogeschool Leiden
Naam: Sera Jansma
Functie: Student Toegepaste Psychologie

Afgelopen week heeft Tanja mijn klas een online gastcollege gegeven over stress. Dit was super leuk en interessant. Ik heb meer inzicht zowel in het ontstaan van stress als het omgaan ermee en kan ook meteen aan de slag door de situaties die we klassikaal besproken hebben. Tanja is erg open en enthousiast! Ik zou haar zeker aanraden als trainer.